پوشش شیروانی

سقف شیروانی چیست؟

نوع سقف هر ساختمان با توجه به مواردی مانند کاربری ساختمان، شرایط آب و هوایی منطقه، علائق و سلایق طراحان ساختمان و سایر موارد مرتبط انتخاب می‌شود. سقف شیروانی تنها یکی از انواع سقف‌های ساختمان است که از سال‌های دور مورد استفاده ساختمان سازان قرار می‌گرفت. سقف شیروانی ظاهری شیب دار و سه گوش دارد. ساختار این سقف باعث می‌شود تا آب حاصل از بارش باران روی سقف جمع نشده و به بیرون از ساختمان هدایت شود. به همین دلیل هم استفاده از این نوع سقف شیروانی در مناطق شمالی کشور رایج است.
برای ساخت سقف‌های شیروانی می‌توان از مصالح گوناگونی مانند فلز، چوب، سفال، سنگ و … بهره گرفت.

چه مصالحی در ساخت سقف شیبدار استفاده می شوند؟

امروزه برای ساخت سقف شیبدار از مصالح مختلفی استفاده می شود. یکی از این مصالح خاک رس می باشد که دارای بیشترین کاربرد در ساخت کاشی های سفالی است. از دیگر مصالح که از کیفیت و دوام بالایی برخوردار می باشد می توان به سنگ اشاره کرد. این سنگ ها از چندین ماده معدنی همچون فلدسپات، گرافیت، کوارتز و … تشکیل شده اند. از دیگر مصالحی که امروزه بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد فلز است. فولاد در بین فلزات مختلف دارای بیشترین کاربرد و استفاده می باشد، زیرا فولاد از آلیاژ مناسبی ساخته شده است. آسفالت ترکیبی، شینگل و بتن نیز از دیگر مصالحی هستند که در ساخت سقف های شیبدار به طور گسترده ای مورد استفاده قرار می گیرند.

مزایای سقف شیروانی

بهتر است بدانید استفاده از سقف شیروانی مزایای بسیاری را به دنبال دارد. این نوع سقف ها به دلیل ساختار خاصی که دارند قادرند فشاری را که بیش از حد بر روی سقف وارد می گردد به خوبی کنترل کنند. همچنین سقف های شیروانی مقاومت بسیار بالایی در برابر باران و برف داشته و از ورود آنها به داخل ساختمان به بهترین شکل جلوگیری می کند.
در منطق سردسیر و مرطوب که بارش باران و برف بسیار زیاد می‌باشد، استفاده از این گونه سقف‌های شیبدار کمک می‌کند تا آب باران و برف به راحتی‌ بتواند از لوله هایی که به آنها ناودان گفت میشود، سرازیر شده و به به پایین بریزند. در چنین حالتی نیازی به برف روبی نمی‌باشد و همچنین استحکام مصالح ساختمانی بیشتر خواهد بود. از دیگر مواردی که میتوان به عنوان مزیت برای این سقف‌ها اشاره کرد آن است که هزینه ساخت و اجرایی این دسته از سقف‌ها بسیار کمتر می‌باشد و مصالح به کار گرفته شده در آن مقرون به صرفه تر خواهد بود. اما در کنار این مسائل می‌توان اشاره داشت که تعمیر این سقف‌ها کمی‌ دشوارتر باشد چرا که شیب موجود باعث میشود ناتوان به رحنمای به روی آن ایستاد.
استفاده از سقف شیروانی به نوعی موجب می شود مصالح به کار رفته در ساختمان در معرض رطوبت قرار نگیرند و مقاومت آنها نیز افزایش یابد. در ضمن سقف های شیبدار را می توان در تمام مکان ها همچون مناطق مسکونی، تجاری، آپارتمان و ویلا نصب کرد. همچنین توانایی ذخیره انرژی، زهکشی مناسب آب، مقاومت و پایداری در برابر سایش از دیگر مزایای سقف شیروانی به شمار می آیند.

معایب سقف شیروانی

سقف های شیروانی در کنار مزایای بسیار، معایبی نیز دارند. یکی از معایب این نوع سقف ها این است که در برابر بادهای شدید مقاوم نیستند. سقف های شیرو انی در صورتی که با استفاده از قاب های لازم محکم نشوند در مقابل بادهای زیادی و شدید مقاوم نبوده و امکان فرو ریختن آنها نیز وجود دارد. از دیگر معایب اسقف شیبدار می توان به عدم وجود سیستم تهویه مناسب در آنها اشاره کرد و لازم است هواکش هایی در محیط قرار داده شوند. همچنین حشرات به راحتی به سقف های شیروانی نفوذ می کنند و وارد خانه خواهند شد.

    مشاوره تلفنی